Apače 42b, 9253 Apače
02 569 85 50
02 569 85 51
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija
  • Naslovna fotografija

Vrtec Apače

Skrb za naše najmlajše občane je pomembna

Izmenjava RSS podatkov

Kaj je RSS?

RSS (Really Simple Syndication) je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero lahko na enostaven način prevzemamo izbrane informacije s spletnih strani. Glavna prednost tehnologije RSS je, da nam ni potrebno neprestano pregledovati vseh strani, da bi našli najnovejše informacije, ampak nas pregledovalnik (odjemalec) sam opozori na novosti. RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba obiskati spletne strani, da bi videli, ali je bil objavljen nov prispevek. RSS vas na novosti opozarja ob vsami spremembi.

Kako začnem uporabljati RSS?

Na splošno potrebujete samo odjemalec (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov (v primeru E-občine so to zadnje objavljena prosta delovna mesta, razpisi, novice).

Kako dobimo odjemalec za RSS?

Na spletu je veliko odjemalcev za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih. Med najbolj znanimi odjemalci so Feedburner, RSS Bandit, Google Reader in Netvibes in jih je z interneta mogoče prenesti varno in brezplačno. Uporabniki Linuxa pa lahko preizkusite Liferea. Tudi najnovejša Mozilla Firefox in Internet Explorer podpirata branje RSS-kanalov v obliki “Live Bookmarks”. RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea.

Seznam RSS-kanalov E-občine

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?